Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Rasen

Om Miniature American Shepherd

The Miniature American Shepherd Club of the USA (MASCUSA) ble i mai 2011 moderklubben for MAS av den amerikanske nasjonale kennelklubben, AKC. Rasen MAS ble egen rase framfor å være en underrase av Australian Shepherd. Rasen heter nå Miniature American Shepherd, og var tidligere kjent som Miniature Australian Shepherd eller som North American Shepherd.
Mini American Shepherd Pedigree Database er en internasjonal database over registrerte MAS-stamtavler. De sørger for at alle oppdrettere og hundedommere har felles retningslinjer å gå etter over hele verden for å produsere topp kvalitetshunder. Vi anbefaler alle oppdrettere å registre seg her
AKC beskriver rasen flott i denne grafiske fremstillingen

Rasens historie

Miniature American Shepherd (MAS) er en gjeterhund som ble utviklet i California på slutten av 1960-tallet med avl av mer småvokste Australian Shepherd. Disse hundene ble avlet med et mål om å opprettholde sin lille størrelse, aktive karakter og intelligens. Det er en kompakt hund med sterk arbeidsmoral. De blir med hell brukt til gjeting og i lydighet som for eksempel LP, flyball og agility i tillegg til andre lydighetskonkurranser. De egner seg også godt til spor og er svært lærevillig. 
På midten av 1970-tallet hadde rasen nådd sin nåværende ønskede størrelse. 
Den opprinnelige MASCUSA ble stiftet i 1990. I 1990 ble Australian Shepherd offisielt anerkjent som en rase av AKC. Rasestandard vedtatt av AKC statene for størrelse: "Foretrukket høyde for hanner er 14-18 inches (35-46 cm), tisper 13-17 inches (34-43 CM). Kvalitet er ikke å bli ofret til fordel for størrelsen.."  Avvik i størrelse var ikke en diskvalifisering og dette har vært en omdiskutert sak.
I 1993 ble MASCUSA ble spurt av AKC å endre navnet. I tillegg var det ønskelig at Miniature Australian Shepherds ikke lenger kunne delta under deres valgte navn, da den var for lik den AKC-tilknyttede rasen, så Miniature Australian Shepherd ble dermed til North American Shepherd.
Miniature American Shepherd club USA (MASCUSA) ble valgt i mai 2011 til internasjonal moderklubb av MAS hos American Kennel Club (AKC).
Fra 2011 ble det bestemt i AKC styremøte at MAS ble godkjent for å konkurrere i "diverse klasse effektiv"/foundation stock service program (FSS) fra 27 juni 2012.

Fra juli 2014 - ble MASCUSA tatt opp i AKC sin stambok og fra 1. juni 2015 ble MAS kvalifisert til å konkurrere i gruppen Gjeterhund. Det vil være åpen regi for rasen frem til 1. juli 2020. 


MAS konkurrerer i AKC-sanksjonerte konkurranser inkludert eksteriør, gjeting, lydighet, rally, agility og sporing.